Over Kinder-Krachtig

Kinderen en ouders helpen en blij maken, daar ligt mijn passie. Wanneer kinderen problemen hebben op school kan ik ze, aan de hand van de Kernvisie methode, helpen om zich de huidige lesmethodiek eigen te maken. Op hun eigen manier, met hun leerstijl.

Ik maakte in mei 2015 kennis met de Kernvisie methode en in november 2015 was ik gecertificeerd Kernvisiecoach. In de tussentijd werd mijn eigen praktijk Kinder-Krachtig een feit.

Vanuit Kinder-Krachtig begeleid ik kinderen en jongeren die gevoelsmatig en visueel denken (rechtsgeoriënteerde kinderen). Vaak worden zij in de volksmond “beelddenkers” genoemd. Ze hebben een andere leerstijl en hebben hierdoor vaak problemen met automatiseren, spelling, tafels, rekenen, topografie, klokkijken etc.

Ook kunnen deze kinderen, vaker dan andere kinderen, faalangst, minder zelfvertrouwen en beperkende belemmeringen ( ‘ik ben dom en stom’, ‘ik kan het niet’) ontwikkelen. Na 5 tot 8 sessies met de Kernvisie methode gaan deze kinderen meestal hun toekomst weer zelfstandig en vol zelfvertrouwen tegemoet. Het is mijn passie en drijfveer om ieder kind deze kracht te geven en samen dit bijzondere pad te bewandelen.

Omdat kinderen die gevoelig en visueel denken andere talenten hebben en deze vaak niet worden getoetst en gezien in het basisonderwijs heb ik mijn praktijk aangevuld met de online screening van Talentenkompas. Tijdens deze screening komen passie, talent en welbevinden (EQ) naar boven. Deze screening kan gedaan worden door leerlingen van groep 7 en 8 en kan een aanvulling zijn op het schooladvies van de basisschool. Meer informatie staat onder Talentenkompas op deze site.

Naast de individuele begeleiding met de Kernvisie methode en de online screening van Talentenkompas, geef ik vanaf april 2016 de cursus Snel leren=Leuk leren en OP WEG NAAR Snel leren=Leuk leren. Deze cursussen geef ik individueel of in klein groepsverband ( 5/6 kinderen). Ik help de leerlingen om de overgang van groep 8 naar de brugklas makkelijker te maken en hoe ze hierna  “meer kunnen leren in minder tijd”. Kijk voor meer informatie op www.studie-krachtig.nl of click op de button Snel leren=Leuk leren..

 

Mijn motto is dan ook: Denk niet in problemen maar zoek je kracht!!!

 

Johanette Beereboom, Kinder-Kootsj

Johanette Beereboom, begeleider (visuele) leerondersteuning