Aanrader: Kinder Kunst Academie voor beelddenkers

Kinderen en jongeren met een visuele en gevoelige leerstijl (z.g.n. beelddenkers) hebben vaak een creatief talent en een enorme fantasie. Om hun te laten ervaren wat hun talenten zijn en daarin te laten groeien, is de cursus Kinder Kunst Academie een enorme aanrader. Aangetoond is tevens dat dit het leren bevordert omdat er andere delen van de hersenen worden aangesproken. Creatief talent: iedereen wordt ermee geboren! En het is zo belangrijk om dit als kind vast te houden. Alle kinderen worden vanaf groep 1 en soms al vanaf de voorschoolse educatie langs dezelfde meetlat gelegd en leren vanaf dat moment niet alleen welke antwoorden goed en fout zijn, maar bijvoorbeeld ook dat de blaadjes van een boom groen zijn en de lucht blauw is. Creativiteit wordt al jong afgestraft. En dat vindt Kinder-Krachtig zonde.

De Kinder Kunst Academie bij Brrand is erop gericht om het creatieve vermogen van kinderen te laten groeien. De uitdaging van steeds iets nieuws willen verzinnen. Dit creatieve vermogen draagt bij aan een wereld waarin mensen:
1. zich open durven stellen voor anderen en andere manieren van denken en handelen
2. in staat zijn om zich te verbinden met andere mensen en de wereld om zich heen
3. empathie kunnen voelen en verbeeldingskracht kunnen inzetten
4. tot de grote creatieve oplossingen kunnen komen waar deze wereld om vraagt vanuit een intrinsieke motivatie die het grootst is vanuit hun eigen talent.

Meer info: zie website Brrand